Sota-alusten lisäksi TOULONIN satamassa on valtavasti purjeveneitä

Puolilta päiviltä tarkenimme lukea t-paitasilla laivan uima-allaskannella

BAECELONASSA JÄLLEEN

  Risteilyviikko on takanapäin. Risteily on helppo tapa nähdä monta suosittua matkailukohdetta saman matkan aikana. Tylsät ja usein epämukavat siirtymiset paikasta toiseen tapahtuvat pääosin yöaikaan matkustajien nukkuessa. Voisiko matkaaminen enää olla helpompaa.

 Pullmantours on järjestänyt laivaan nousun ja satamaan saapumisen tehokkaasti. Ei synny pitkiä jonoja, vaikka laivassa on yli 3000 matkustajaa, joista valtaosa jää Barcelonaan. Matkalaukut on haettu yöllä hytin oven takaa ja ne saa terminaalista kuljetushihnalta. Kunkin kannen matkustajille on järjestetty omat hihnansa. 

 Sovereign-laivalla oli monta ravintola vaihtoehtoa ja niissä kaksi kattausta, joista valita. Kävimme päivällisillä aluksi uskollisesti a la carte ravintolassa. Siellä oli iltaisin pukeutuminen hieman muodollisempaa kuin laivan muissa ravintoloissa. Parin pitkän retkipäivän jälkeen söimme päivällisen buffetissa. Ei tarvinnut väsyneenä tällätä itseään. Ruokavaihtoehtojakin oli enemmän kuin a la cartessa. Kaiken kaikkiaan olimme ruokaan ja risteilyn muihin järjestelyihin tyytyväisiä.

  Sovegrein-laiva ei ole Välimeren hienoin risteilijä, mutta sieltä löytyy kaikki ja vähän enemmänkin kuin osasimme kaivata. On kauneushoitolaa, kampaamoa ja spa-osastoa uskomattoman monipuolisine hoitoineen. Hampaatkin olisi voinut valkaisuttaa laserilla. Löytyy uima- ja porealtaat. Voi pelata tennistä tai harrastaa seinäkiipeilyä. Kuntosali on monipuolisesti varustettu. Löytyy ohjattua joogaa ja spinningiä. Pelureille on kasino. Iltaohjelmaa ja elokuvia, sekä elävää musiikkia on joka illalle. Hyttimme oli pieni, mutta sänky yllättävän hyvä. Hyttipalvelijamme Ketut piti paikat siisteinä. Joinain päivinä hän oli vääntänyt sängyllemme pyyheliinoista joutsenia. Ilahduimme huomionosoituksista. Muutenkin laivan yli 800-päinen miehistö ja henkilökunta huolehti hyvin tarpeitamme. Olemme tyytyväisiä hinta - laatusuhteeseen. 

 Ainoa miinus on, ettei laivan ottoautomaateista saanut kuin USAn dollareita.