25.4. maanantai

   Nousemme maihin Olbian satamassa Sardiniassa, joka on Italian toiseksi suurin saari. Olbia tarkoittaa "iloista kaupunkia". Se on tuhottu ja jälleenrakennettu useita eri kertoja olemassaolonsa aikana.

  Teimme retken arkeologiselle kaivausalueelle, jossa tutustuimme pronssikautisiin muuraamattomiin kivirakenneilmiin. Näimme myös myyttisen  "jättiläisen haudan".

  Juomme kahvit idyllisessä pikkukylässä. Takaisin laivalle ajamme Smagardirannikkoa myötäilevää  reittiä, jonka luxushotelleissa mm. prinsessa Diana on viettänyt lomiaan.

Monen sardinialaisen tarun kohde "jättiläisen hauta"

26.4. tiistai

  Aamulla Sovereign rantautui Napoliin, joka on alunperin kreikkalaisten perustama rannikkokaupunki. Myöhemmin roomalaiset jättivät Napoliin omia vaikutteitaan. Lyhyesti Napolia voisi luonnehtia kulttuuririkkaaksi kaupungiksi.

  Ensimmäinen kosketukseni Napoliin oli jo 1950-luvun lopulla, kun seikkailimme lapsuuden perheeni kanssa sen kapeilla kujilla. Parhaiten mieleeni ovat jääneet kasvatusisäni ympärillä häärineet kellokauppiaat ja äitiä piirittäneet katupojat. Seuraavan kerran olimme Napolissa 1960-luvun alkupuolella, kun Italian viranomaiset eivät päästäneet Flaminia-laivaa jatkamaan matkaansa Genoveen, jonne meillä oli liput. Muistan tuskallisen rautatieaseman etsinnän paahtavassa helteessä. Aiheesta laajemmin kirjassani POSITIO 16093

"FINKULII, FINKULAA"

RISTEILYN ALKUOSA

Nauhan jälkimmäisen sävelmän "Finkulii, Finkulaa" opin 10-vuotiaana australialaisessa koulussa. Nyt 58 vuoden kuluttua minulle selvisi, mitä se tarkoittaa. Jatkuu....