20.1.  Kello 10.30

  Reippaina tyttöinä olemme tälle päivälle ennättäneet vesijunpata, uida ja kuivatella itsemme auringossa. Lisäksi saimme varattua retkiä.

20.1. Kello 12.30 

  Vierailemme  APPC:n ylläpitämässä eläinten suojelukeskuksessa ja eläinklinikalla. Järijestö pelastaa, hoitaa ja vapauttaa Panaman villieläimiä takaisin luontoon. Kun se on mahdotonta, eläimet lähetetään eläintarhoihin tai sellaisiin pelastuskeskuksiin, joissa olot ovat luonnonmukaiset. Saamme vierailla laiskiaisen häkissä. Samassa häkissä majailee ihmisten lemmikkinä ollut paksu lisko, joka oli pelastettu hampurilaisten syömiseltä. Nyt sitä totutetaan lajityypilliseen ruokavalioon. Lisäksi  häkissä majailee toinenkin punkero, pilkullinen paca. Saan käsivarrelleni siilin näköisen  otuksen, jonka laji meni ohi korvien.  Jaguaarinkin näemme. Klinikan puolella sairaat ja loukkaantuneet eläimet ovat omissa häkeissään  toipumassa. Kiitämme kierroksesta ja jätämme pienen lahjoituksen, joilla ostetaan eläinten ruokia ja lääkkeitä. Työntekijät ovat vapaaehtoisia. Hotellimme sponsoroi tilat.

  Sukua? Yhtä pisteliäitä ainakin molemmat. 

Suojelukeskuksesta ulos astuessamme saamme pienen, lämpimän trooppisen sadekuuron niskaamme. Virkistävää.

Kello 14.00

  Kiikumme korkealla köysiradalle korissa ja ihailemme alapuolellamme levittäytyvää sademetsää. Petyn hieman, sillä olin kuitellut sademetsän vieläkin rehevemmäksi. Meitä opastanut poika selittää nyt olevan kuuman, kuivan ja tuulisen kauden. Ylhäätä näemme aina kanavalle saakka.

 

Kello 16.00 

  Tutustumme orkideahoitolaan ja perhostarhaan ja näemme pikkuruisia sammakoita. Tämä on ollut varsin antoisa päivä.

Jatkuu.......