9. syys, 2016

LAHDEN REISSU HEITETTY

  Tämän piti olla ilon ja onnen postaus. Ja sitä tämä puoliksi onkin, mutta vain puoliksi. Hanin toisessa munuaisessa näkyi ultraäänessä selvästi käärmeen myrkyn aiheuttama pysyvä vaurio. Lääkäri lohdutti koiran pärjäävän yhdelläkin munuaisella. Tiedänhän minä. Vuodesta 2000 olen elänyt ilman oikeaa munuaista, kun siinä havaittiin syöpä ja se, sekä oikean puolen virtsanjohdin poistettiin. Lisäksi Hanin virtsarakosta löytyi 9 millinen polyyppi, sinänsä vaaraton. Kun tutkitaan nykyaikaisilla keinoilla huolellisesti, löytyy pienetkin viat. Steriili pissakoe otettiin vatsanpeitteiden läpi. Ihmeen rauhallisesti Hani kesti sen. Nyt vielä odotellaan sen tuloksia, jotkä lääkäri lupasi soittaa. Nyt kaikki on niin hyvin, kuin tässä tilanteessa saattaa olla.

  Oheinen kuva on otettu sillä puolukkareissulla, jolla käärme pisti Hania. Kuin olisi kohtalon ivaa, rakas kamerani lakkasi toimimasta sillä samalla reissulla. Sanon rakas, sillä tuolla halvalla digikameralla otetuissa kuvissa värit ikäänkuin korostuvat. Joskus ollessani allapäin, noiden värikylläisten kuvien katselu piristää kummasti. Tuntuu kuin pilvisenäkin päivänä paistaisi aurinko. Nyt ei missään tapauksessa ole varaa uuteen kameraan. On tyydyttävä lainaamaan mieheltä. 

  Iloa sain myös siitä, että kauppareissulla osasin hillitä itseni, enkä sortunut mihinkään ylimääräiseen herkkuun. Oman puutarhan ja metsän tuotteet saavat riittää herkuiksi.