4. helmi, 2016

KOTONA

   Kotona taas. Matka Meriken kanssa on tehty. (katso: MAAILMALLA 2016. ja

MAAILMALLA / KUVINA )

Matkalla ystävyyttä koetellaan. Se joko vahvistuu, tai laimenee. Meidän ystävyytemme syveni.

  Tiemme ristesivät 2000-luvun alkupuolella netin keskustelupalstalla. Aloimme kirjoitella toisillemme. Koska asumme kaukana toisistamme, emme ole usein tavanneet. 

  Kun ensimmäisen kerran kohtasimme kasvokkain huomasimme mieheni kanssa, että ajamme Meriken ja hänen miehensä vanhalla autolla. Vuosien saatossa moni muukin asia on yhdistänyt meitä. 

 Päällimmäisenä viimeisimmältä matkalta mieleen nousee ihmisten huono-osaisuus. Etenkin Miamissa kuilu menestyjien ja syrjäytyneiden välillä on syvä. Panamassa se ei näkynyt katukuvassa niin selvästi. Toki täytyy muistaa, että myös meillä on ihmisiä, jotka selviävät päivästä toiseen vaikkapa ruoka-avun turvin.

 Matkalle lähtiessä ANNAN toimittaja Elisa Hurtig haastatteli minua ANNAN sarjaan "Matka naiseksi". Ystäväni Elvi oli ilmoittanut minut tuohon juttusarjaan. Kotiutumista seuraavana päivänä sain postissa ko. lehden. Pari pientä virhettä jutussa on, mutta se ei ole ihme, sillä haastattelu tapahtui lentokenttähotellin aulassa, jossa ihmisiä tuli ja meni. Jos jotakuta kiinnostaa, jutun voi lukea 4.2.2016 ilmestyneestä ANNA-lehdestä.