24.5.

  Koska eilinen Montenegron kiertoajelu tuntuu vielä luissa ja ytimissä, päätämme viettää rantapaivän. Se jää lyhyeksi, sillä aurinkoinen sää muuttuu kuin taikaiskusta pilviseksi.  Kiertelemme Budvan pienessä Vanhassa kaupungissa. Kaikkialla on vielä rauhallista ja hiljaista, sillä turistikausi ei ole vielä kunnolla alkanut.

  Iltapäivällä suuntaamme Budvan uudenpaan osaan, joka sekään ei ole suuren suuri. Ihastelemme talojen siistejä pihoja upeina kukkaistutuksineen. Erään kahvilan pihalla näemme aitauksessa kaksi riikinkukKoa.Valkoisen ja  erikoisen kirjavan. Tuollaista outoa valkoisen ja kirjavan yhdistelmääen ole ennen nähnytkään. Kaivan kameran esiin, vaikka verkko estää saamasta kunnon kuvaa.

Budvan linja-autoaseman pienoiseläintarha

25. TOUKOKUUTA ILTAPÄIVÄ

    Sade taukoaa. Talsimme bussiasemalle. Kotorin bussin lähtöön on vielä hetki. Juomme kahvit ja katselemme pienoiseläintarhan asukkaita.

    Kotor on historiallinen kaupunki. Sen keskiaikainen vanhakaupunki kuuluu UNESCON maailmanperintöluetteloon. Kapuamme 260 metrin korkeuteen 1200 metriä rappuja pitkin. Varsinainen kuntotesti ikäisellesi mummelille. Vanhan linnoituksen huipulta on huikeat näköalat alas kaupunkiin ja vuonolle. Alastulo on vaikeampaa kuin ylös kiipeäminen. Etenkin, kun on alkanut taas sataa. Portaat ovat muuttuneet liukkaiksi. Silti kannatti käydä linnoituksessa.

Alhaalla Kotor. "Vuorikiipeilijät" puolimatkassa linnoitukselle

26.5. LAISKOTTELUA

  Jalat ova eilisestä muusina, niinpä päivä kuluu uiden ja Budvan vanhan kaupungin kujasilla. Pysähdymme haukkomaan henkeämme komean sateenkaaren äärelle.

Huikaisevan näyttävä sateenkaari. Jatkuu.....