Mummon jaot ja päivitykset

2. joulu, 2014

Valitettavasti en päällekkäisten sattumien vuoksi päässyt tilaisuuteen, joten kiitos Tuulikki

10. maalis, 2014

Montakohan mopoa Aasiassa on?

10. maalis, 2014

Ho Chi Minh on monerni suurkaupunki, jota pidetään Vietnamin talouden veturina. Asukkaita on kaksikertainen määrä Suomen väkilukuun verrattuna ja se näkyy ja kuuluu katukuvassa. 

 

Etelävientnamilaiset kutsuvat keskikaupunkia yhä Saigoniksi. Saigonin valtaamisen jälkeen 1975 kommunistijohtajat liittivät kaupunkiin lisäalueita, jolloin Ho Chi MInhistä tuli provinssi.

 

Keskusta on alun alkaen ollut ranskalaisen ja vietnamilaisen tyylin sekoitus. Kaupunkiin tuli amerikkalaisia vaikutteita 1954 - 1975, jolloin Saigon oli Yhdysvaltojen tukeman Vietnamin tasavallan pääkaupunki.

 

Koska visiitimme kaupunkiin on vajaan vuorokauden mittainen, jätimme nähtävyyksiin tutustumisen suosiolla väliin. Vietimme aikaamme kuljeskelemalla Ben Thanhin katetulla torilla ihmetellen täpötäysiä myyntikojuja. Myynnissä on kaikenlaista tavaraa. Matkailijoitakaan ei ole unohdettu. Turistien houkuttelemiseksi tarjolla on; dalatilaista kahvia, silkkipainettuja t-paitoja, kartiomaisia hattuja, silkkipukuja ja antiikkijäljitelmiä. 

 

10. maalis, 2014

Yleisön käytössä on ilmaisia kuntoilulaitteita, voimistelu-, kuntoilu- ja aerobicryhmiä. Aamuisin on paritanssia.