Aamulla ajamme Cox's Bazarista Chittagongiin. Sieltä lennämme Dhakaan. Cox's Bazarissakin on lentokenttä, mutta paikallinen matkatoimiston edustaja  oli "unohtanut" varata liput. Aivan kuten oli "unohtanut" varata Erkille ja minulle hotellihuoneenkin Cox's Bazarista. Ehkäpä olikin tarkoitus tunkea Pekka ja Esko samaan huoneeseen, vaikka molemmat olivat maksaneet ekstraa yhden hengen huoneesta.

Harmitusta hieman lieventää siisti hotellihuone Dhakassa. Matkan ehdottomasti ikävin puoli on ollut likaiset hotellihuoneet, likaisine vuodevaatteineen ja kylmine suihkuineen. Maksoimmehan matkastamme sen verran, että meistä puhtaat lattiat ja lakanat kuuluvat asiaan. Jos olisin ollut fiksu, olisin varannut matkaan omat lakanat tai makuupussin. Itsepähän kärsin.

Ruokakin on ollut melko yksipuolista. En osaa sanoa onko vika palveluiden tilaajan vaiko niiden tuottajien, mutta olen pettynyt. Täällä on paljon nähtävää ja koettavaa. Mutta, mutta. Mikäli Bangladesh aikoo saada turisteja maahansa, kannattaisi kiinnittää huomiota majoitusliikkeiden siisteyteen.

Johtuneeko reistailevasta vatsasta vaiko väsymyksestä, mutta koen paikallisen matkatoimiston johtajan kotonaan tarjoaman illallisen olevan jonkinlaisen lepytysyrityksen, jolla tyytymätöntä ja masentunutta mielialaamme yritetään nostattaa. Ateria on maittava, muttei poista kokemiamme epäkohtia ja puutteita. Saamamme matkatoimiston mainosmukitkaan eivät ilahduta.

Matkaseura sensijaan on ollut mahtavaa. He eivät ole pienistä narisseet tai valittaneet. Kiitos Kirsi, Elvi, Marjatta,  Esko, Pekka ja Erkki. Hyvää tätä vuotta teille kaikille.

Petivaatteiden tuuletus Parjatan-ketjun motellissa.

Toisen Parjatan-hotellin sänky.

Riisikiintiöni on pitkäksi aikaa täysi. Tämä on juhla-ateria, koska kanan ja riisin lisäksi tarjolla on keitetty muna ruskealla kastikkeella.

Päivälliselle matkatoimiston johtajan kotona

Tässä reittimme

HYVÄÄ YÖTÄ

Huomena on herätys aikaisin. Starttaamme kello 4.00 lentokentälle ja kotimatka voi alkaa. ON IHMEEN HYVÄ KOTIIN MENNÄ TAAS.